Home » Beauty » Make-up » Blush

Hoe blush aanbrengen?

Tips blush
Blush of rouge dient vooral om een gelaat meer kleur en vorm te geven, je huid ziet er gezonder en fleuriger uit. Met blush kan je je gelaatsvorm corrigeren, een lang gelaat Minder lang maken en een rond gelaat minder rond. Breng niet teveel blush aan, anders ziet je make up er al heel snel onnatuurlijk uit.

 

stap 1   Wat heb je nodig ?

  • Poeder blush
  • Een blusher borstel
  • tissues

 

Stap2 Kies je blush
Kies de juiste blush voor je huidtint. Het is ook een groot deel persoonlijke voorkeur, maar er zijn enkele basis richtlijnen. Licht rose en abrikoos kleuren passen meestal bij de lichtere huidtinten. Oranje en bessenrood passen bij donkere huidtinten

 

Stap3 Kies je borstel
Kies een zachte blusher borstel van middelmatige grootte. De borstel die bij de blush geleverd worden zijn vaak te klein en te stijf zodat ze vlekkerige resultaten geven. Als je het geld eraan wil geven kies dan een marter borstel. Meestal zijn natuurlijke vezels het best.

Was je borstels regelmatig om ze zuiver en in goede vorm te houden. Make-up artiesten wassen hun borstels vaak in warm water met vloeibare zeep en conditioner

 

Stap4 Breng een basis poeder aan
Olie of vocht op de huid zorgen er vaak voor dat je strepen krijgt bij het aanbrengen van vocht, breng dus eerst wat poeder aan als basis.

 

Stap5 Breng blush aan op je borstel
Draai je borstel gelijkmatig rond in de blusher poeder, je hebt enkel een klein beetje nodig.

 

Stap6 Verwijder het teveel aan poeder blush
Tik het teveel aan poeder van je borstel om een gelijkmatige toepassing te bekomen. Blaas niet op je borstel want als de borstel vochtig word krijg je strepen. Je kan de borstel eventueel ook even over een zuivere tissue wrijven om het teveel aan poeder blush te verwijderen.

 

Stap7 Lach !
Zoek naar de appeltjes van de wangen, dit is het vlezigste deel dat een beetje uitsteekt als je lacht.

 

Stap8 Blush aanbrengen
Breng met licht strijkende bewegingen de blusher aan juist onder de appeltjes van de wangen. Bouw de kleur gelijkmatig op tot je precies die tint krijgt die je wil.

 

Stap9 Overdrijf niet !
Als je teveel hebt aangebracht kan je het zachter maken door er met een watteschijfje of een tissue lichtjes over te gaan.

 

Stap10 Vervaag de blush
Vervaag met de basispoeder vanaf het sterkste aan de wangen tot niets aan de haarlijn.

 

Stap11 Kijk na
Het is een goed idee om je blush te bekijken bij daglicht om te zien of het niet te zwaar is.