Home » Beauty » Make-up » Lippenstift

Lippenstift

Bij de een staat knalrode lippenstift prachtig, de ander kan beter gaan voor lichtroze. Dit komt door verschil in huidtype. Bij elk huidtype past namelijk een andere make-up kleur. Maar welke kleur past dan het beste bij jou? Er zijn een paar kleuren die mooier staan bij een bepaalde huiskleur. Styletoday zet deze voor je op een rijtje.

 

Donkere huid
Meiden met een donkere huidskleur hebben met oranje de juiste kleur te pakken, want het staat waanzinnig op een donkere huid. En het mag lekker fel zijn, want bij een donkere huid staan felle, diepe en heldere kleuren mooi. Ook een warme kleur roze sparkled de donkere huid op door het contrast dat wordt gecreëerd. Donker roze en fuchsia zijn ook een heel goede combi!

Tip: Als je kiest voor een bright felle kleur is het aan te raden om een potloodlijntje binnen de lippen te maken in dezelfde kleur als de lippenstift om vegen te voorkomen.

 

Gelige huid
Meiden met een getinte huidskleur kunnen het beste kiezen voor een warme tint, zoals koraal rood of warm oranje. Een te lichte of koude kleur kan de huid bleek maken. Ook kleuren a la bosbes rood en roze met een gele ondertoon zijn een slimme keuze voor dit huidtype, omdat ze de natuurlijke warmte uit de huid niet doen verbleken.

Tip: Als je de aandacht op de lippen wilt leggen, houd je het beste de rest van de make-up neutraal.

 

Lichte huid
Als je een lichte huid hebt is het verstandig om te kiezen voor roze-oranje, rood-oranje of een matte romige kleur. Felle kleuren staan ook gaaf, maar moet je wel durven. Lippenstift met een blauwe ondertoon doen ook veel goeds voor de bleke huid, denk hierbij aan warm roze, perzik roze en magenta.

Tip: Zorg dat je lippen in een goede conditie zijn als je lippenstift opdoet. Anders worden de velletjes of droogte van je lippen duidelijk zichtbaar. Verwijder met een tandenborstel of washandje losse velletjes en verzorg je lippen met een verzorgende balsem.