Home » DIY's » DIY: Galaxy All Stars

Galaxy All Stars

Galaxy prints zijn hip! We zien namelijk overal galaxy prints. Zo zijn er bijvoorbeeld al leggings en smartphonehoesjes met deze leuke prints en met deze handige DIY maak je nu ook je eigen Galaxy schoenen! Het lijkt moeilijker dan het is, en het resultaat is super mooi. Ontdek hier hoe je je eigen galaxy schoenen maakt.

Wat heb je nodig?
- (Oude) All Stars
- Textielverf of acrylverf in kleuren zwart, wit, paars en blauw
- Sponsje + tandenstoker

- Glitterspray
- Tandenborstel  

Wat moet je doen?

  1. Haal de veters uit de schoenen en beplak de zool (en eventueel het All Star logo) met tape, zodat dit tijdens het verven niet vies wordt. Het kan dat de verf er toch per ongeluk onderdoor gaat, meestal kun je dit wel voorzichtig weghalen met wat water en zeep. 
  2. Je begint nu met verven. Geef de schoenen een zwarte onderlaag. Dit kun je het beste doen met een sponsje. Als je de schoenen helemaal zwart hebt geverfd, verf je er met een sponsje donkerblauwe, paarse en lichtblauwe 'vlekken' op. Door te deppen met een sponsje krijg je een mooi effect wat bij de sterrenhemel past. Als je tevreden bent met de kleuren dan kun je de sterren gaan maken. Doe de tandenborstel in wat witte verf en spetter de verf met de tandenborstel op de schoen, dit doe je door met je vinger over het borsteltje te gaan. Zo zorg je voor sterren, bepaal zelf hoeveel sterren je wilt. Maak met een tandenstoker fonkelingen in de sterren, door een kruisje te schilderen door een ster heen.
  3. Als finishing touch kan je nog met een glitterspray over de schoen spuiten om een mooi glitterend effect te geven. Ook kan je er nog een beschermende spray overheen doen om het beter waterdicht te maken. Ik denk dat de schoenen wel tegen een spetter water kunnen maar echt waterbestendig zijn ze niet. Laat de verf goed drogen en haal dan pas de tape van de zool af. Doe de veters erin en de schoenen zijn klaar om gedragen te worden!