Home » Sterren! » Afrojack

About Afrojack♥

Afrojack_close_up_2011.jpg

Nick van de Wall (bekend als: Afrojack) is geboren op 9 september 1987, Spijkenisse. Zijn sterrenbeeld is maagd. Hij is een Nederlandse 'electro and house DJ'. Op 11-jarige leeftijd begon hij muziek te produceren en hij heeft een relatie gehad met Paris Hilton. 

Hij ontleent zijn artiesten naam aan zijn haardracht, die vaak veranderde en ook eens in een afrokapsel, waardoor hij de bijnaam 'Afro' kreeg. Van deze bijnaam heeft hij zijn artiestennaam Afrojack gemaakt. Hij richtte in 2007 zijn eigen platenmaatschappij op, Wall Recordings. Hij neemt met deze maatschappij alleen zijn eigen platen op. Sinds 2011 komen hier ook andere artiesten op zoals Shermanology, Ziggy, Style Of Eye, R3hab, Apster en D-Wayne.

In 2008 behaalde hij zijn eerste Top 40-hit, Drop down (do my dance). Begin augustus 2010 bracht hij de single Take over Control uit. Take over Control bereikte in december 2010 ook de Britse Top 40. In 2011 bracht hij een collaboratiesingle uit met Pitbull, Ne-Yo en Nayer, genaamd Give me everything.
Naast een nummer 1-notering in Nederland bereikte de single in meerdere landen de Top 10.

Afrojack werkt daarnaast regelmatig samen met de Franse DJ David Guetta. In 2011 wonnen ze een Grammy Award voor hun remix van het nummer Revolver van Madonna.

Vanaf 29 oktober 2011 heeft Afrojack zijn eigen radioprogramma, Jacked, op Radio 538. Dit programma wordt iedere zaterdag uitgezonden. In 2012 won Afrojack een EBBA-award. In datzelfde jaar wint hij ook de Zilveren Harp.