Home » Sterren! » Bruno Mars

About Bruno Mars♥

brunomars3_jk9aFj2-3.jpg

Samenvatting

Singer-songwriter Bruno Mars werd geboren op 8 oktober 1985, in Honolulu, Hawaï. In de vroege 2000s, werd hij een succes door het schrijven van liedjes voor populaire artiesten, waaronder de K'Naan's "Wavin' Flag," het themaliedje voor de Olympische Winterspelen Vancouver 2010. Na enkele jaren als een van de popmuziek eerste songwriters brak Bruno Mars uit als een zanger in zijn eigen recht met de 2010 hit "Nothin' on You." Andere populaire liedjes door Mars zijn o.a. "Just the Way You Are" (2010) en "Locked Out of Heaven" (2012). 

Vroege leven

Peter Gene Hernandez, ook bekend als Bruno Mars, (geboren op 8 oktober 1985, in Honolulu, Hawaï) is een populaire singer-songwriter. Hij groeide op in een heel muzikale familie. Zijn vader, Pete, was een Latin drummer uit Brooklyn, en zijn moeder, Bernadette ("Bernie"), was een zangeres. Mars kreeg zijn bijnaam, "Bruno," terwijl hij nog een baby was. 

Verhuisd naar Los Angeles

Mars zat op Roosevelt High School, waar hij een band had gevormd met enkele van zijn vrienden. 

Nadat hij afstudeerde aan zijn middelbare school besloten Mars om Hawaii te verlaten voor Los Angeles, Californië. In zijn eerste jaren in L.A. worstelde hij om een doorbraak in de muziekindustrie. En vooral omdat hij zo vaak op had getreden in Honolulu. Mars groeide gefrustreerd met het wachten op zijn carrière om vooruit te gaan. Het was tijdens deze periode dat Mars zich eerst wendde op het liedjes schrijven. 

Doorbraak in zijn carrière

Een vriend stelde Mars voor aan songwriter Phillip Lawrence. Zij presenteerden een lied die ze hadden geschreven en opgenomen op een Amerikaans platenlabel, die wilde het, maar ze wilde één van hun eigen artiesten om te zingen. Eigenlijk was Mars teleurgesteld, maar het bleek een open ervaring.

In de vroege 2000s, Mars was begonnen met het vinden van succes door het schrijven van liedjes voor verschillende populaire artiesten, waaronder Flo Rida met de hit  "Right 'round," Brandy's "Long Distance"en Travie McCoy's"Billionaire." Mars ook geproduceerd en schreef de K'Naan "Wavin' Flag', het themaliedje voor de 2010 FIFA World Cup. 

Na enkele jaren als een van de popmuziek eerste songwriters brak Mars eindelijk uit als een zanger in zijn eigen recht met de 2010 hit "Nothin' on You." Het nummer werd geschreven voor de Atlantic Records rapper B.o.B., maar het platenlabel besloot om een beroep te doen op Mars zelf. Het nummer bleek een enorme hit en Bruno Mars veranderde in een popzanger. 

'Doo-Wops & Hooligans'

Enkele maanden later bracht Mars zijn eerste solo single "Just the Way You Are" uit van zijn debuutalbum Doo-Wops & Hooligans in oktober 2010. Het liedje bleek snel een andere hit voor hem te zijn. Mars scoorde nog een hit met "It Will Rain," een liedje dat hij aan "The Twilight Saga: Breaking Dawn - deel 1" heeft bijgedragen. 

Herhalend succes: Unorthodox Jukebox

In december 2012 bracht Mars zijn tweede album "Unorthodox Jukebox" uit. "Locked Out of Heaven" en "When I Was Your Man" staan hier o.a. in. Hij heeft met dit album veel in de toplijsten gestaan en hij heeft ook een aantal Grammy Awards gewonnen. 

Super Bowl en daarbuiten

In september 2013 brak het nieuws uit dat hij was geselecteerd voor de volgende Super Bowl. Deze eer zette hem in dezelfde competitie als Madonna en Justin Timberlake. 

 

Uiteindelijk heeft Bruno Mars zich ontpopt tot een populaire artiest. Mars probeert op dit moment van alles te genieten.