Home » Sterren! » Kanye West

About Kanye West♥

kanye_west.jpg

Kanye Omari West is een Amerikaanse producer, raper, songwriter, ondernemer en modeontwerper. West begon zijn carrière als producer bij Roc-A-Fella Records. Zij productiestijl werd gekenmerkt door samples van soul-nummers met een hoge toonhoogte. Later breidde hij zijn productiestijl uit met invloeden uit vele muziekstijlen. 

Hij werd geboren op 8 juni 1977 in Atlanta, Georgia. Zijn ouders scheidden toen hij 3 jaar oud was, waarop hij en zijn moeder naar Chicago, Illinois verhuisden. Zijn vader is Ray West en zijn moeder is Donda C. (Williams) West. Zijn moeder was hoogleraar Engelse taal aan de Clark Atlanta Universiteit, voordat ze met pensioen ging en de manager van haar zoon werd. 

West groeide op in een gezin uit de middenklasse. Hij ging naar de Polaris High School in Oak Lawn, Illinois, nadat hij hierheen verhuisd was. Op 10-jarige leeftijd verhuisde West met zijn moeder naar Nankingin China, omdat zijn moeder daar op de Universiteit van Nanking les moest geven. West is sinds 2014 getrouwd met Kim Kardashian en heeft met haar een dochter (2013) en zoon (2015).